Fyra fördelar med luft-luftvärmepump - kyltekniker från Malung förklarar!

Funderar du på att installera en luft-luftvärmepump? Våra erfarna medarbetare går igenom fyra goda fördelar med luft-luftvärmepump för att du ska kunna ta ett beslut om det kan vara rätt typ av värmepump för just dig!

Funderar du på att investera i en värmepump i Malung eller i en närliggande ort? Det finns flera olika typer av värmepumpar som passar olika fastigheter och behov – det finns till exempel bergvärmepumpar, jordvärmepumpar, frånluftvärmepumpar, luft-vattenvärmepumpar och luft-luftvärmepumpar. Luft-luftvärmepumpar är en av de vanligaste värmepumparna i Sverige. På Bygg-Teknik i Malung AB har vi stor erfarenhet av installationer av alla typer av värmepumpar i Malung och övriga Dalarna som vi gärna delar med oss av. Vi har stenkoll på de olika alternativen som finns på marknaden. Här går vi igenom fyra fördelar med att satsa på en luft-luftvärmepump! 
 

Fyra fördelar med luft-luftvärmepump

 1. Ett ekonomiskt val
  För dig som exempelvis äger ett fritidshus eller en villa med direktverkande el kan en luft-luftvärmepump bespara dig mycket. Ofta kan du halvera dina uppvärmningskostnader. Även investeringskostnaden för denna typ av värmepump är låg i förhållande till andra alternativ.

 2. Du slipper söka tillstånd
  För vissa typer av värmepumpar, till exempel vattenvärmepumpar, behöver du ta kontakt med din kommun och söka tillstånd för att kunna genomföra en installation av en värmepump. Har du otur kan installationsförfrågan bli avslagen. För en luft-luftvärmepump krävs vanligen inga tillstånd och det råder heller ingen anmälningsplikt till kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd för att få göra en installation.

 3. Ett smidigt alternativ
  När du väljer att installera en luft-luftvärmepump i Malung slipper du det omfattande arbete som hör till när du till exempel installerar en variant där du behöver borra eller gräva för att kunna genomföra installationen. Du behöver alltså inte ha en stor tomt för att kunna nyttja fördelarna med en luft-luftvärmepump. En annan smidig fördel med luft-luftvärmepumpar är att de går att fjärrstyra via en app i din mobil.

 4. Pumpen kan även kyla din fastighet
  Många som installerat en luft-luftvärmepump i Malung är särskilt nöjda med att denna typ av värmepump kan fläkta med kall luft vid behov. Detta är extra uppskattat under varma sommardagar!

Vi guidar dig i ditt val av värmepump i Malung

Känner du den minsta tvekan kring vilken värmepump du bör välja finns våra erfarna, certifierade medarbetare till hands för att ge dig tips och råd kring vad som passar just dig bäst. Vi på Bygg-Teknik rekommenderar alltid att en värmepump i Malung med omnejd kommer från IVT. Vi har en gedigen yrkeserfarenhet och vet vad som krävs för att du ska få den optimala lösningen för just din fastighet. Om du är intresserad av att ta del av våra tjänster, eller om du bara vill bolla tankar är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi ser fram emot att berätta mer om oss och hur vi kan hjälpa dig!